BEDAVA AFLATOKSİN

0 0
Okuma Süresi:1 Dk., 9 Sn.

17.07.2002                                         HALK GAZETESİ                                               BEDAVA AFLATOKSİN

Ünye de bu hafta fındıkta afla toksin zararları adlı eğitim semineri vardı. İlçe tarım müdürlüğünü fındık tanıtım grubunun ve TÜBİTAK ın ortaklaşa hazırladığı eğitim semineri görsek ve yazılı olarak alfa toksinin nasıl bir mantar türü olduğu fındığı nasıl etkilediği bölge ve dolayısıyla ülke ekonomisine ne kadar zararlı olduğu anlatıldı. Organizasyonu düzenleyen ilçe tarım müdürlüğüne ve fındık tanıtım grubuna teşekkür ediyoruz. Ancak küçük bir yanlışlık vardı sanki yanlışlığın gelişi daha davet edilenlerden başlamıştı ve seçilen mekânla iyice ortaya çıktı. Çünkü fındıkta afla toksin hastalığına sebep fındık fabrikaları fındık tüccarları mahalle muhtarlarının çalışma ofisleri değil ki. Ekonomimizi etkileyen bu mantar hastalığının başlangıç ve oluş yeri fındık arazilerinin olduğu köylerdir. Fındıkları toplarken yapılan yanlış çalışmalardır. Kısacası afla toksini engellemeyi bu davetliler ile değil, köylerdeki üreticileri bilinçlendirmekle sağlayabilirsiniz. Bunun için de şehir için de serin klimalı salonları değil köylerdeki mahalleleri seçmelisiniz. Böyle bir çalışmada başında yarım istenmeli. Yerel basına tam açıklamalı ilanlar vermelisiniz. Televizyonlarda program yaptırıp tüm kamuoyuna afla toksini anlatmalısınız.

Elbette köylere gidecek araç, gereç ve benzin gerekiyor. Basına ilan vermek televizyonda ilan yapmak için para gerekiyor. Bu çalışmaların maddi sorununu yine bu bölgede ticaret yapan esnafların aidat ödedikleri odalara yükleyebilirsiniz. Doğrusu budur. Çünkü odalar başka ne zaman ve be işe yarayacaklar? Çiftçilerden milyarlarca liralık aidatın toplandığı ticaret borsası ve ticaret odası gereken katkıyı gözünü kırpmadan sağlayacaktır. Çünkü fındık üreticisi fındık taciri olmazsa odalarda olmayacaktır.

Bir cevap yazın