0 0
Okuma Süresi:2 Dk., 6 Sn.

28 Şubatçılar İmam Hatip Liselilerin önünü kesmek için teknik liselilerin üniversite sınavlarına katsayı uygulaması getirmişti. O günlerde Danıştay, yapılan şikâyete cevaben; “Üniversiteye girişte uygulanan katsayı uygulamasını kaldırmak bizim işimiz değildir. Bu işle YÖK görevlidir. Şikâyetinizi yetkili kuruma yapmalısınız!” demişti. YÖK’ün başına Yusuf Ziya Özcan geldi bu adaletsizliği kaldırdı. Milli Eğitimden sorumlu İstanbul Barosu bu kararın iptali için Danıştay’a itiraz etti. Danıştay ise daha önce söylediğinin tam tersine yürütmeyi bu kez kendi durdurdu. YÖK ise katsayıyı iptal edemediği için oranı azalttı ve sınav sürecini başlattı. Aynı Baro yine itiraz etti ve Danıştay yine iptal etti. Şimdi; bu uygulamaları icat edenler ve engel çıkaranlar acaba İmam Hatiplilerin önünü kestiklerine inanıyorlar mı? Söz konusu öğrencilerin kat sayı var diye köylerine geri dönüp sığır çobanlığı yaptıklarını mı zannediyorsunuz? Yoo! Hiç de öyle yapmıyorlar! Daha fazla çalışıp daha fazla öğreniyorlar ve söz konusu üniversiteyi kazanıp, yüksek eğitimlerine bir adım daha önde başlıyorlar.

Başörtüsü yüzünden okullara alınmayan kızlarımız var biliyorsunuz. Üniversiteye giremedikleri için evlerine geri dönüp çeyiz için dantel işlediklerini mi düşünüyorsunuz? Öyle zannediyorsanız yanılırsınız çünkü onlar bu kez de alternatif eğitim kurumlarına gidiyorlar. Örneğin; dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Viyana Üniversitesine gidip eğitim görüyorlar. Oysa siz engel çıkartmasaydınız onlar Ankara’dan öte geçemeyeceklerdi. Okulu bitirip geleceklerdi. Ama bu durumda dünyanın merkezine giderek kültürel, coğrafi görgü ve tüm entelektüel donanımları yüklenip apaydın bir insan oluyorlar. Birde birkaç yabancı dil öğrenmiş oluyorlar. Daha bir kabiliyetli daha başarılı bir şekilde Anayurtlarına geri dönüyorlar ve ne olmak istiyorlarsa emsallerinden bir adım daha ileride başlıyorlar. Yine devlet ve özel sektörde işe alımlarda muhafazakâr insanların önünü kesmeye çalıştığınızda hamallık yapmaya döndüklerini zannetmeyin! Onlar bu kez ticarete atılıyorlar ve kısa zamanda başka çareleri kalmadığı için çok başarılı olup fabrikalar kuruyorlar. Siyasetten el çektirmeye çalışıyorsunuz, men ediyorsunuz ama bir bakıyorsunuz yasakladığınız adamlar Cumhurbaşkanı oluyor, Meclis başkanı oluyor, Başbakan oluyor.

Açık oy gizli sayım gibi katakulliler yaptığınız halde Adnan Menderes’in partisi daha da güçlenmişti. Evet, haklısınız o zamanda siz adamı asarsınız ve astınız! Ama ardından Turgut Özal geldi. O kadar seçim barajları koydunuz Necmettin Erbakan geldi. Olmadı partisini kapattınız ardından Ak Parti geldi Tayyip Erdoğan geldi. Hiç bitmez, hiç bitmeyecek, hiç azalmayacak. Gerçekten mütedeyyin insanların önünü kesmek istiyorsanız bu metotlar yanlış. Denendi test edildi sizde görüyorsunuz. Serbest bırakın, rahat bırakın, yol verin, bırakınız geçsinler, bırakınız gitsinler. Göreceksiniz zaman içerisinde kendiliğinden sizin arzu ettiğiniz çizgiye geleceklerdir. Ha ama siz bu insanlara yardım etmek, onların önünü açmak, onları daha kaliteli bilgi ve beceri ile donatmak ve onları çoğaltmak istiyorsanız bu metotlarınız çok harika. Denendi test edildi. Sizde zaten izliyorsunuz. Devam edin lütfen…

Bir cevap yazın