ÜNYE DE RAMAZAN

0 0
Okuma Süresi:1 Dk., 4 Sn.

01.12.2001

ÜNYE DE RAMAZAN

On bir ayın sultanı ramazan ayına , bu günlerde gerek ekonomik, sıkıntılardan, gerekse sosyal bunalımlarımız için daha çok ihtiyacımız olduğu muhakkaktır.

Ramazan ayının; yardımlaşma, ihtiyaç sahiplerini gözetme, aç ve açık olanlara destek olma, dargın olanların barışması, alkol kullanılmadığı için daha az trafik kazası, cinayetlerin daha az işlenmesi ve hırsızlıların azalması gibi sonuçları vardır.

Bu, Müslüman toplumda ihtiyaç olan bir tür mola kendine gelme etrafındakilerin durumunu görebilme kendini olumlu anlamda yeniden motive etme şansı da yine bu ayda vardır.

Bu ayın müspet anlamda değerlendirilmesi elbette Allah için değil biz insanlar içindir.

Ünye de ramazan ayında gözle görülür bir hareket her zamanda olduğu gibi bu ayda başlamıştır.

Ünye belediyesinin organize ettiği iftar çadırında her akşam iftar yemeğinde yaklaşık 500 kişiye yemek verilmektedir.

Bu yemeğin maliyetini her akşam bir kişi yada grup üstlenip masraflarını üstleniyor.

Ünye de bu ayda her grup ( mahalle muhtarları, dernekler,odalar vs.) aralarında organize olup yardım toparlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yine her gün yardım isteyen insanlara ticaret erbapları yardımlarda bulunuyor. fabrikalar ve toplu çalışma yerleri sahipleri yine çalışanlarına yiyecek paketleri vermek suretiyle yardımda bulunuyorlar.

Ramazan ayında daha pek çok güzel şeyler tüm Türkiye de olduğu gibi ünye de de yapılmaktadır. Keşke her gün ramazan ayı anlayışı olsa yardıma ihtiyaç insanlara yardım edilebilse daha az kötülüklerimiz olabilse…

Nice ramazanlara…

Bir cevap yazın