ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

0 0
Okuma Süresi:2 Dk., 4 Sn.

21.03.2002                                         HALK GAZETESİ                                               ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

Adalet ve kalkınma partisi( AKP ) Ünye teşkilatı, bir kır lokantasında basına tanıtıldı. Ordu il başkanının katılmadığı toplantıda üst düzeyde katılan sadece sayın yaşar sezgül vardı. ( partinin Ünye cephesi Sayın Enver yılmazın ilgisini çekmediğini düşünenler haklı galiba.) Ünye de kır lokantası yerine parti binasında tanıtım yapılamamıştı çünkü bina hazır değildi. Başkanın açıklamasına göre sadece masa ile sandalyeler alınmıştı. Bir önceki seçimlerde Sayın Bülent Ecevit şapkasını gönderse bu bölgede seçimi alır sözü gibi başkan Sayın Abdülaziz keskin de yaptığı konuşma ile sadece Sayın Tayyip erdoğanın ismine güvendiği izlemini verdi. Hiç çalışma yapmadan Ünye de ki oyları garantilemiş bir görüntü çizdi sayın başkan.

Makûs tarihinin biteceğini daha önceden hazırladığı kâğıtlardan okuyan sayın başkan, ünye lilere umut vaat etti. Yönetim kuruluna alınan üyeleri tanıtan sayın avukat Ahmet çamyar ve adem çalık genç ve gelecek vadeden üyelerdendi. Ünye AKP yönetiminde birçok meslek gruplarından saygın insanlar vardı. Üyelerin yaş oranı oldukça genç tutulmuştu. Sayın başkan ilk zamanlar siyasete girmemiş insanları tercih edeceğini söylemişti. Ancak görebildiğimiz kadarıyla bunu başaramamış çünkü yeni yönetimde siyaset yapmış insanları görüyoruz. Örneğin; Ünye belediyesi meclisinde, hakkında gensoru verilen encümen üyesi sayın lütfü ünlü de vardı. Sayın başkan kendisinin bir orman mühendisi olduğunu söyledi. Orman işlerinin ıssız ve dağlık bölgelerde yoğunlaştığını biliyoruz. Oysa umutsuz insanlar daha çok şehirlerde yaşıyorlar. Bu durumda başkanın insanlarla yardımcı olmak ve beklentilere cevap verebilmesi için oldukça fazla çaba göstermesi gerekecek. Sayın başkanın ünye de tanınan bir isim olmaması da dezavantajdır. Ancak başkan dikkatli hareket edebilirse bunu avantaja çevirebilir. Bu işin görünen boyutu. İşin birde görünmeyen boyutu var. ünye de siyasetle uğramak çok kolay değil. Çünkü Ünye her dönemde milletvekilleri ve bakan çıkartan bir ilçedir. Buralarda rakiplerle yarış edebilmek, seçimlerde mükemmel stratejiler ortaya koymak sabırla hedefe yürümek ve seçmenlerin gönlüne taht kurmak hep başkanın becerisinden geçiyor. Seçimlerdeki sonuçlar bu olumlu ya da olumsuz faturası hep başkanlara kesilmiştir bu ilçede. Onlarda hiç tereddütsüz bu faturayı ödemişlerdir. AKP Ünye ilçe başkanına âcizane tavsiyemiz; işi sadece Tayyip Erdoğan ismine bırakmadan, ilkelerden asla taviz vermeyen her şeyi çok önemseyerek sorumlusu olduğu ilçe başkanlığına ve kendi düşüncesine sımsıkı sarılması yönünde olacaktır. İlk teşkilatlar mükemmel başlarsa öylece devam eder. Aksi halde daha seçime girmeden kaybetmek de vardır siyasette. Tanıtımın bile çok önemli olduğu günümüz anlayışında kır lokantası ile işler geçiştirilmemelidir. Bu tanıtıma demode olmuş isimlerden çok partinin üst düzey yetkilileri, hiç olmazsa il başkanı katılabilmeliydi. Dedik ya nasıl başlarsa öyle devam edecektir biz Sayın Abdülaziz keskin de çok şeyler bekliyoruz ve ümitliyiz.

AKP Ünye teşkilatı tüm Ünyeli lere hayırlı olsun.

Bir cevap yazın