0 0
Okuma Süresi:2 Dk., 19 Sn.

Ünye Kaymakamlığına, Belediyesine ve Emniyet Müdürlüğüne açık dilekçe.

Sayın yetkililer; önümüzdeki günlerde fındık mevsimi biteceği için insanlarımız köylerinden Ünye deki ikametgâhlarına döneceklerdir.

Okul sezonu açılacağı için ekstradan bir yoğunluk da olacaktır. Bunun yanı sıra gurbetçilerin dönüşü, fındık ürününün pazara gelmesi, alışverişin canlanması gibi nedenlerle trafikte çok ciddi bir yoğunluk ve karmaşa beklenmektedir. Bunun akabinde tartışmalar, kavgalar, milli servete gelecek haleller söz konusu olacaktır. (Her yıl Eylül ayında olduğu gibi!)

Sayın yetkililer; 2009 Haziran ayında “çıkmaz sokak trafik” başlığında bir yazı yazmıştım.

Bu yazımda Ünye de trafik keşmekeşliğine dikkat çekmiş ve bir takım önerilerde bulunmuştum.

Eğer fırsat bulabilirseniz önerilerime bir göz atınız. (http://www.unyekent.com/koseyazi/537/cikmaz-sokak-trafik)

Buna ilaveten birkaç şey daha yazmak istiyorum;

a-Fiskobirlik karşısında meydanlık alan randımanlı olarak kullanılamıyor.

Çünkü karşılıklı ve düzensiz araç parkları söz konusu. Birçok köyün yolcu minibüsleri buralardan kalkıyor. Bu engellenip minibüs garajına yönlendirilmeli.

b-F.S.M. 3. ve 4. sokak çok düzensiz kullanılmakta araçlar oraya park etmektedir. Oysa buralar iki anayolu birbirine bağlayan önemli tali yollardır. Buralarda parkların engellenmesi sağlanmalıdır.

c-Telekom karşısında santral sokak girişinde sağlı sollu araçlar park etmekte ve Niksar caddesi dilendiği zaman terk edilememektedir. Dolayısıyla orada bir aracın durması asfalta kadar Niksar caddesinin durması demektir. Buraların park sorunu halledilmelidir.

d-Büyük camii önünden Kaledere okuluna kadar olan o küçücük ara Ünye’nin en önemli güzergahlarından birisidir. Baktığınız zaman karşılıklı araçlar park etmiş ve hükümet caddesi, belediye caddesi ve çınarlık caddesi tıkanmıştır. Buralarda park yasağı uygulanmalıdır.

e-Kıroğlu sokaktan geçerken dikkatinizi çekmiştir araçlar karşılıklı ve dikine park etmiştir. Ve bırakın gidişi-gelişi tek araç bile zaman zaman zor geçmektedir. O caddeden Niksar caddesine kadar trafiği kapattınız demektir.

f-20 temmuz caddesinin her iki tarafı da başlı başına bir fecaat haline gelmiştir. Her iki tarafın arkalarında araç park yerleri varken kimse oralara gitmiyor. Yol üstü çat kapı bırakıp trafiği tarumar edebiliyorlar.

g-Niksar caddesinden büyük cami caddesine girdiğiniz zaman (çoğu zaman giremediğiniz zaman!) ilerlemek bir işkence halindedir. Çünkü sağlı sollu üstelik orta refüjlerin dibine bile araçlar park etmiştir.

h-Askerlik şubesinden 100.yıl virajına kadar fırınlar ve alışveriş marketleri var. Buralardan bir ekmek almak için vatandaş arabasını asfaltın ortasına bırakıyor ve bırakın Ünye’yi Türkiye’nin trafiğini tıkıyor. Bu engellenmelidir.

Sayın yetkililer; bu saydığım kör noktalar şehir merkezinin en sıkıntılı noktalarıdır. Başka yerler de var ama aciliyet buralarındır. Bu noktaları özellikle seçtim çünkü en fazla100 metre etraflarında birçok özel oto park alanları mevcuttur. Otopark alanları bomboş beklerken diğer yandan ana yollar araçlarla doluşmuş durumdadır.

Bu önerileri de diğer yazım gibi kaldırıp atabilirsiniz. Ama hiç olmazsa otopark yasağı olan yerlere dikkat edilsin ve bu konmuş yasaklara uyulmasını sağlansın.

Veya hiçbir şey yapmazsanız şunu yapın; özel şoförlerinizin kullandığı makam araçlarınızdan inin. Özel araçlarınızın direksiyonuna kendiniz geçin. Bir saat boyunca Ünye de aracınızla dolaşın. Neden bu kadar ısrarcı olduğumu daha iyi anlayacaksınız.

Bir cevap yazın